0174 29 73 74

Bovendijk 12, Kwintsheul

Ons Westlandse verhaal

Historie

De oorsprong van ons bestaan is gelegen Kwintsheul en begon bijna 30 jaar geleden. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door Ad en Len Koremans.

Al op jonge leeftijd had Ad Koremans (geboren en getogen Westlander) een grote liefde voor het schildersvak. Na zijn schildersopleiding wilde hij niet verder leren, maar gelijk “aan de bak” (op zijn Westlands gezegd). Ad weet nog precies hoe zijn vader reageerde. Hij zei: “Prima, maar je gaat zorgen dat je binnen 48 uur aan het werk kan!” Vader Janus bracht Ad naar Schildersbedrijf Toon Kok en liet hem weten dat hij niet eerder thuis hoefde te komen voordat hij werk had. Gelukkig werd hij aangenomen!

 

Het bedrijf van Toon Kok werd overgenomen door zijn zoon Martin. 18 jaar heeft Ad hier gewerkt. Het van origine schildersbedrijf ging op een gegeven moment zijn werkzaamheden uitbreiden. Ad: “Als ik bij iemand thuis aan het schilderen was, dan vroegen klanten mij weleens “Ad, wat zou jij hier voor vloerbedekking of gordijnen bij doen?”. Hierdoor groeide het idee om onze werkzaamheden uit te breiden: stoffering!” Zodoende ging Ad weer naar school en heeft hij de opleiding “Hout en meubilering” afgerond.

Martin Kok

Het hele huis stond altijd in het teken van de zaak.

In 1991 ging Ad weg bij Martin Kok. Hij wilde als freelancer voor anderen gaan werken en zo rustig een klantenkring opbouwen. Dat heeft welgeteld twee weken geduurd; het ging vreselijk los in Kwintsheul en er werd veel naar hem gevraagd. Dat dit zo gebeurde, had hij niet kunnen dromen. Vrouw Len werkte keihard mee; zij deed de volledige administratie en zorgde ondertussen voor dochter Shirley die op dat moment 2 jaar oud was. Het werd een echt familiebedrijf, zo vertelt Len: “De garage van mijn ouders fungeerde als opslagruimte. Mijn vader, mijn broer Joop en Ads broer Wim hielpen mee met het transport van grote rollen tapijt en mijn moeder sprong bij in het gezin.” Ad: “Mijn vader is overleden toen ik 16 was, dus hij heeft hier niets van meegemaakt. Mijn moeder wel en zij is altijd heel zorgzaam geweest. Ze had slapeloze nachten en vroeg regelmatig: “Adje, heb je wel werk?” Gelukkig ging het goed!” Het hele huis stond altijd in het teken van de zaak. Op zolder lagen alle grote stalen, onder ons bed de gordijnstalen en de lijmemmers vorstvrij in de gang. Ad: “Mensen vroegen zich weleens af hoe we leefden. Als we daar nu op terugkijken, dan is dat toch prachtig!”

Op een dag nam Wim van Zeijl, die als rode draad geldt in de historie van Koremans, Ad mee naar de voormalige drogisterij van Wim Verbraeken aan de Heulweg. Uiteindelijk hebben wij dit pand in 1993 gekocht. Het bood ruimte voor een woning met hieraan vast een showroom, kantoor en kleine garage voor de opslag. En zo ging het door: er kwam personeel bij en Ad deed overdag met hen het werk bij de klanten thuis. ’s Avonds kreeg hij mensen in de showroom en gaf hij advies. Len deed het kantoorwerk en zorgde ondertussen voor Shirley en ook voor de inmiddels geboren Kevin. Len: “Niet veel later werd de garage te klein en huurden we een extra loods aan de Bovendijk voor de opslag van de materialen. Danielle, ons nichtje die inmiddels ook bij ons op kantoor werkte, fietste dan een paar keer per dag op en neer om de goederen daar in ontvangst te nemen. Het was de periode waarin wij erg hard gegroeid zijn en met een showroom aan huis was het vaak gekkenhuis; mensen kwamen ’s avonds, maar ook geregeld op zondag.”

 

Zo verhuisde gezin Koremans in 1998 naar een woning elders in Kwintsheul en bleef de showroom aan de Heulweg. Een jaar later kwam Wim van Zeijl weer met een tip: het ruime pand van Jan Zuijderwijk aan de Bovendijk kwam te huur. Ad en Len besloten het pand te huren en de woonruimte erboven te verhuren. Het pand werd grondig verbouwd, in 2000 in gebruik genomen en drie jaar later gekocht. In 2011 werd het kantoor verbouwd en in 2015 de showroom. Nu draaien we alweer 20 jaar in dit prachtige en ruim opgezette pand met showroom, kantoor, kantine, opslagruimte en ruimte voor ons wagenpark.

Shirley Koremans

In 2014 besloot dochter Shirley zich aan het Koremans team toe te voegen. Als centrale schakel op kantoor tussen hetgeen verkocht is (showroom) en hetgeen uitgevoerd moet worden (planning) zit zij helemaal op haar plek. Shirley: “Toen ik in 2014 voor de keuze kwam te staan om mijzelf aan het team toe te voegen was mijn gevoel direct: “Koremans” moet hoe dan ook op die voorgevel blijven staan!” Het is een soort oergevoel dat je bekruipt en uiteindelijk doet besluiten om dit familiebedrijf voort zetten. We hebben een fantastisch team dat zowel bestaat uit onze “Koremans kern” als nieuwe spelers die het bedrijf verjongen, maar het ook op nieuwe ideeën brengt. De collega’s die tot de kern behoren werken gemiddeld al zo’n 20 jaar voor ons familiebedrijf en maken dus eigenlijk gevoelsmatig deel uit van het “gezin”. Ik weet dat ik op deze geweldige spelers kan bouwen en dat ik het bedrijf met hen in de toekomst wil doorzetten. Het is een bijzondere samenwerking; nog elke dag leer ik van hen en andersom geven zij mij het vertrouwen in de toekomst. Dat ga ik bij welk ander bedrijf dan ook nooit meemaken!”

Waar wij als bedrijf enorm trots op zijn is dat wij om ons heen vaak horen: “Koremans is een Heuls begrip in het Westland en omstreken.” Daar doen wij het voor!

Koremans is een Heuls begrip in het Westland en omstreken

Wij voorzien u graag van een passend advies

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Adviesgesprek inplannen