0174 29 73 74

Bovendijk 12, Kwintsheul

Binnenkijken bij een ‘jungle chique’ nieuwbouwwoning

Lindy en haar partner Ricardo besloten het even helemaal anders te doen toen ze in mei dit jaar verhuisden naar hun nieuwe woning in Naaldwijk. Dit was voor hen het perfecte moment voor het doorvoeren van een lang gekoesterde woonstijlwens. Geïnspireerd door interieurdesigner Eric Kuster en gewapend met een advies van Tarkett Desso-dealer Ad Koremans Woning- en Projectstoffering in Kwintsheul gingen ze aan de slag!

 

 

Het contrast met ons vorige huis is enorm

 

 

‘We wonen sinds mei in deze woning. Daarvoor woonden we in een ander nieuwbouwhuis in Naaldwijk, maar na een poosje merkten we dat het tijd was voor vernieuwing en vooral meer ruimte”, vertelt Lindy. ‘De grootste verschillen tussen onze vorige en huidige woning zijn de contrasten. Neem bijvoorbeeld de grote zwarte kast die nu achter de bank staat. Deze kast vormde de eyecatcher binnen ons vorige interieur, aangezien de rest van de inrichting bestond uit een licht en Scandinavisch kleurenpalet. Destijds hadden we een minimalistisch interieur. We waren nu echt toe aan wat anders. Iets warmers.’

 

 

Jungle chique met een vleugje Eric Kuster

 

 

‘Persoonlijk ben ik helemaal weg van de stijl van interieurdesigner Eric Kuster. Mijn partner vindt zijn stijl echter iets te uitgesproken, dus hebben we er een beetje onze eigen draai aan gegeven. Mede door de keuze voor het behang met palmbladeren, zouden we onze woonstijl nu omschrijven als een soort ‘Jungle Chique’. Het chique zie je voornamelijk terug in de moderne en strakke elementen, zoals de PVC visgraatvloer, stalen deur en het zwarte keukenblok. De kleur zwart is de verbindende factor in ons interieur. Je ziet dit onder meer terug in onze keuken, de eethoek, en uiteraard de grote kast erachter’.

 

 

Over de vloer waren we het unaniem eens

 

 

‘Toen we begonnen met de inrichting van onze woning was de vloer één van de eerste onderdelen waarover we het unaniem eens waren. Samen met interieurstyliste Lydia van Tarkett Desso-dealer Ad Koremans Woning- en Projectstoffering in Kwintsheul gingen we op zoek naar een vloer die aansloot bij onze wensen. Toen de stijlboeken en kleurstalen op tafel kwamen, werd onze aandacht getrokken door deze visgraatvloer. In het patroon zie je wat subtiele zwarte accenten terug die perfect aansluiten bij andere zwarte elementen van in ons interieur.’

 

 

We vinden het mooi dat het motief in één keer doorloopt

 

 

Doordat de visgraatvloer vrij neutraal van kleur is, vormde dit een fijn startpunt en konden we de rest van het interieur hier gemakkelijk omheen bouwen. Lindy: ‘Bij de keuze voor een vloer hebben we bewust voor het materiaal PVC gekozen. Dit hadden we in ons vorige huis ook en dat was ideaal: gemakkelijk in onderhoud én geluiddempend. Dat laatste is bovendien meteen de reden waarom we ervoor hebben gekozen om de vloer door te trekken op de trap. En we vinden het ook mooi dat het motief over de hele beneden- en bovenverdieping in één keer doorloopt. Op de overloop hebben we overigens dezelfde vloer liggen, alleen dan niet in een visgraatmotief.’

 

‘We hebben trouwens wel een paar afwegingen gemaakt bij het uitzoeken van de definitieve vloer. Zo konden we kiezen uit een visgraatvloer met of zonder band en met of zonder zwarte bies. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een variant mét band, maar zonder de bies. Hierover hebben we lang getwijfeld, maar we waren het erover eens dat de vloer zonder bies het geheel een rustigere uitstraling zou geven. Om eerlijk te zijn waren we ook even bang dat we het motief misschien snel zat zouden zijn, maar dat is zeker niet het geval. We zijn er nog lang niet op uitgekeken en gaan heel wat jaren genieten van deze prachtige Tarkett PVC visgraatvloer!

 

‘De keuze om aan te kloppen bij de Ad Koremans Woning- en Projectstoffering was niet zonder reden. Bij ons vorige huis hebben we, op aanraden van mijn schoonouders, ook met Ad samengewerkt en we waren destijds erg tevreden over de service en producten. We hadden dus geen twijfel om hier weer naartoe te gaan voor ons nieuwe huis.’

Wij voorzien u graag van een passend advies

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Adviesgesprek inplannen