0174 29 73 74

Bovendijk 12, Kwintsheul

Binnenkijken bij een karakteristieke nieuwbouwwoning in jaren 30 stijl

Berry en Anita hebben het goed getroffen met hun prachtige nieuwbouwwoning, geheel gehuld in jaren dertig stijl. Waar het karakter er aan de buitenzijde vanaf springt vanwege de gedetailleerde houtbewerkingen, blinkt de binnenkant uit dankzij een robuust, doch chique interieur.

 

 

Van een nieuw behangetje tot complete woningrenovatie: Ad is hiervoor ons vaste adres!

 

 

Sinds mei 2019 woont het gezin in dit nieuwbouwhuis in jaren dertig stijl. De indeling en inrichting van dit huis hebben ze uitgewerkt met een vertrouwde speler. Anita: ‘Aangezien we in een klein dorp wonen en het echt ‘ons-kent-ons’ is, wisten we direct waar we moesten zijn voor dit project. De plaatselijke Tarkett dealer is ondertussen een oude bekende en eigenlijk degene waar we altijd naartoe gaan als we interieuradvies willen. We kennen deze woninginrichter van eerdere woningrenovaties, maar ook van iets minder ingrijpende klussen zoals de keuze voor een nieuw behangetje.’

 

 

Het praktische karakter van deze PVC vloer heeft onze harten veroverd.

 

 

‘Toen we begonnen met de ontwerpen voor deze woning hebben we enorm getwijfeld over het type vloer. Zo hadden we onze zinnen gezet op een houten vloer, maar omdat dit materiaal wat bewerkelijker is dan een PVC vloer hebben we dat plan laten varen. Daarnaast zijn we behoorlijk praktisch ingesteld, we hebben een drukke agenda en zijn daardoor soms meer onderweg dan thuis. Je kunt je misschien wel voorstellen dat een houten vloer dan wat onderhoud betreft allesbehalve ideaal is.’

 

‘De liefde voor een houtlook heeft ons echter nooit helemaal verlaten, want de PVC-vloer die er nu ligt heeft – met uitzondering van de prijs – veel weg van een stoere houten vloer. Sterker nog, als je het niet weet lijkt het ook echt hout. Op het moment dat Lydia, de interieurstyliste van Ad, ons een close-up van de houtstructuur liet zien, waren we verkocht. Dit was onze vloer!’ ‘Om de PVC-vloer te matchen met onze woonwensen hebben we gekozen voor een lichte, warmgekleurde vloer met grijze ondertoon, een matte afwerking én houtnerven. Deze combinatie heeft voor ons als voordeel dat de haren van onze hond er niet al te snel zichtbaar op zijn. Wel zo praktisch!’

 

 

Met jongvolwassenen die de trap continu op en af racen, was tapijt op de trap de enige juiste keuze.

 

 

‘Naast de PVC-vloer is ook de trapbekleding afkomstig van Tarkett. We hadden hiervoor behoorlijk wat eisen, want onze woonruimtes zijn maar liefst drie meter hoog. Daarnaast staat de trap als een soort blok in het midden van de woonkamer, waardoor we op zoek moesten naar een materiaalsoort die voldoende geluiddempend was. Een trap van hout of PVC viel dus al snel af. Bovendien hebben we nog wat jongvolwassenen in huis die de trap geregeld op en af racen. Kortom, de keuze voor tapijt op de trap leek ons verstandig.’

 

‘Om de trapbekleding aan te laten sluiten op onze woonstijl, hebben we gekozen voor een stoer tapijt met weinig tierelantijntjes. Kenmerkend aan dit specifieke tapijt is dat het een betonlook heeft. De melange van grijstinten zorgt er voor dat we de trap niet al te vaak hoeven te stofzuigen, want stof zie je er niet zo snel op liggen.’

 

 

De groene deuren en wand in onze woonkamer laten de ruimte een stuk groter aanvoelen!

 

 

‘Zodra je de woonkamer binnenstapt kun je de grote zwarte deuren eigenlijk niet missen. Ze waren oorspronkelijk wit. Onze schoonzoon is schilder en heeft ze strak in de zwarte lak gezet. Aan de overzijde zijn de contrasten minder groot. Op advies van interieurstyliste Lydia hebben de deuren aan de overzijde dezelfde kleur gekregen als de wand. Hierdoor vormen de deuren en wand één geheel en oogt onze woonkamer een stuk ruimer! We vonden dit aanvankelijk een zeer gedurfd idee, maar dat heeft Lydia perfect ingeschat!”

 

‘Het kleurrijke, metalen ornament aan de wand is overigens ook een goede inschatting geweest van de interieurstyliste. We gingen gedurende het project samen shoppen voor meubels. Lydia zag dit metalen decoratiestuk aan de muur hangen in een winkel en zei: ‘Die moet je hebben!’. Het exemplaar in de winkel bevatte exact de kleuren van onze inrichting. Dit was mij nooit opgevallen, maar zij heeft er een scherp oog voor!’

Wij voorzien u graag van een passend advies

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Adviesgesprek inplannen